Σελίδες

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Συμπληρωματική Προκήρυξη ΕΣΚΑ 2017-2018 - Αναδιάταξη της Β΄κατηγορίας και δημιουργία Γ΄κατηγορίας Παίδων - Εφήβων.



ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 1023                     Αθήνα, 5  Σεπτεμβρίου 2017

 


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ - Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ & Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018



          Μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, σας γνωστοποιούμε τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ, Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ καθώς και την συμπλήρωση της προκήρυξης της  Γ΄κατηγορίας Γυναικών,της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.



Α) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ



1)    ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ-

     ΕΦΗΒΩΝ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ - ΗΜΕΡΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

         Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα χωρίσθηκαν σε 18 ομίλους Παίδων και 13 Ομίλους Εφήβων ως εξής:

α)      Οι ομάδες που οι ανδρικές τους συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών εκτός των σωματείων πού μετέχουν στην Α΄κατηγορία Παίδων και Εφήβων δημιούργησαν τον (1) όμιλο κυρίως.

β)      Οι ομάδες που οι ανδρικές τους συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας ΕΣΚΑ χωρίσθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια σε  (5) ομίλους  (2ος-6ος) κυρίως.

γ)       Οι ομάδες που οι ανδρικές τους συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Γ’ και Δ` κατηγορίας ΕΣΚΑ καθώς και όσες θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά χωρίσθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια σε  (9) ομίλους (7ος-15ος).

δ)       Οι ομάδες που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα παίδων με δεύτερες ομάδες δημιούργησαν τον  (16ος , 17ος & 18ος) όμιλο.



Επισημαίνεται ότι οι δεύτερες ομάδες Παίδων ή Εφήβων των σωματείων που δηλώσουν συμμετοχή δεν δικαιούνται πρόκρισης στην Β΄Φάση

Η ΕΣΚΑ διατηρεί το δικαίωμα  να τοποθετεί  τα σωματεία σε οποιοδήποτε όμιλο , ανεξάρτητα από την κατηγορία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ανδρών , για τον καλύτερο χωρισμό των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι αγώνες του 11ου,12ου,Ομίλου θα διεξάγονται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ.

Οι αγώνες του 1ου,2ου,3ου,Oμίλου θα  διεξάγονται κάθε ΤΡΙΤΗ.

Οι αγώνες του 14ου Oμίλου θα διεξάγονται κάθε ΠΕΜΠΤΗ.

Οι αγώνες του 4ου , 05ου ,06ου ,7ου, 08ου,09ου , 10ου, 13ου ,15ου , 16ου, 17ου & 18ου Oμίλου θα διεξάγονται κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ  

     Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής ημέρας τέλεσης αγώνων ανά όμιλο λόγω μη ικανού αριθμού κριτών και διαιτητών για την κάλυψη των αγώνων.



ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ




 Α’ΦΑΣΗ

α)      Οι ομάδες  του 1ου έως και 18ου ΟΜΙΛΟΥ θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας με όλους) ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ. Οι ομάδες των Παίδων που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση από τους ομίλους 1 έως και 15 θα προκριθούν για την Β`ΦΑΣΗ (σύνολο ομάδων παίδων 30). Οι ομάδες των Εφήβων που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση από τους ομίλους 1 έως και 13 θα προκριθούν για την Β`ΦΑΣΗ (σύνολο ομάδων εφήβων 26).



 Β’ΦΑΣΗ

              Οι 30 ομάδες Παίδων που θα προκριθούν, θα αγωνιστούν  σε  αγώνες  ΝΟΚ ΑΟΥΤ  στις έδρες των σωματείων που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους ,ως κάτωθι.(βλ. συνημμένο πίνακα 1)

              Οι 26 ομάδες Εφήβων που θα προκριθούν, θα αγωνιστούν  σε  αγώνες  ΝΟΚ ΑΟΥΤ  στις έδρες των σωματείων που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους ,ως κάτωθι.(βλ. συνημμένο πίνακα 2)

Οι νικητές των αγωνων θα προκριθούν για την Γ`ΦΑΣΗ (σύνολο ομάδων Παίδων 15, Εφήβων 13).



Γ’ΦΑΣΗ

               Οι 15 ομάδες Παίδων που θα προκριθούν, θα  αγωνιστούν  σε  διπλούς αγώνες  ΝΟΚ ΑΟΥΤ στις έδρες τους ύστερα από κλήρωση.(βλ. συνημμένο πίνακα 3).

               Οι 13 ομάδες Εφήβων που θα προκριθούν, θα αγωνιστούν σε  διπλούς αγώνες  ΝΟΚ ΑΟΥΤ στις έδρες τους ύστερα από κλήρωση.(βλ. συνημμένο πίνακα 4).

          Για τους διπλούς αγώνες ΝΟΚ ΑΟΥΤ υπενθυμίζεται ότι μπορεί ο πρώτος αγώνας να λήξει με ισοπαλία (δεν παίζεται παράταση), ενώ στον δεύτερο αγώνα πρέπει να υπάρχει νικητής. Σε περίπτωση που ο πρώτος αγώνας έχει νικητή στην κανονική του διάρκεια, τότε ο δεύτερος αγώνας μπορεί να λήξει ισοπαλία (δεν παίζεται παράταση). Εάν στον δεύτερο αγώνα κερδίσει ο ηττημένος του πρώτου αγώνα με την ίδια διαφορά πόντων που είχε χάσει, τότε υποχρεωτικά παίζεται παράταση  μέχρι η διαφορά πόντων να μην είναι ίδια.

          Ο ΤΡΕΙΣ (3) ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΘΑ ΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019.



2) ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

                  

          Όπως αναφέρεται και στην Προκήρυξη ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, η Β΄κατηγορία θα αποτελείται από δύο (2) ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων και θα δημιουργηθεί και Γ΄κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ.



α)   Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ 2018-2019

                  

          Οι εικοσιτέσσερις (24) ομάδες (2Χ12) που θα αποτελέσουν την Β΄κατηγορία θα προκύψουν ως εξής:

          ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α΄κατηγορία.

          ΔΩΔΕΚΑ (12) ομάδες που θα είναι οι δύο πρώτοι των ομίλων ένα (1) έως έξι (6), της Β΄κατηγορίας της  αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και    ΕΝΝΕΑ (9) ομάδες που θα είναι οι πρώτοι των ομίλων επτά (7) έως δεκαπέντε (15),της Β΄κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

          Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται σε κλειστά γήπεδα, κάθε ΤΡΙΤΗ ή άλλη ημέρα εφ΄όσον η Ε.Σ.Κ.Α.,ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που κάποια από τις παραπάνω αναφερόμενες ομάδες της Β΄κατηγορίας (21 ομάδες) ανέλθει στην Α΄κατηγορία την θέση της, θα καταλάβει η αμέσως επόμενη ομάδα του ομίλου της σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα της Α΄φάσης.



β)   Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ 2018-2019

         

          Οι εικοσιτέσσερις (24) ομάδες (2Χ12) που θα αποτελέσουν την Β΄κατηγορία θα προκύψουν ως εξής:

          ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α΄κατηγορία.

          ΔΕΚΑΕΞΙ (16) ομάδες που θα είναι οι δύο πρώτοι των ομίλων ένα (1) έως οκτώ (8), της Β΄κατηγορίας της  αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και   ΠΕΝΤΕ (5) ομάδες που θα είναι οι πρώτοι των ομίλων εννέα (9) έως δεκατρία (13),της Β΄κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

          Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται σε κλειστά γήπεδα, κάθε ΤΡΙΤΗ ή άλλη ημέρα εφ΄όσον η Ε.Σ.Κ.Α.,ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που κάποια από τις παραπάνω αναφερόμενες ομάδες της Β΄κατηγορίας (21 ομάδες) ανέλθει στην Α΄κατηγορία την θέση της, θα καταλάβει η αμέσως επόμενη ομάδα του ομίλου της, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα της Α΄φάσης.



γ)   Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ 2018-2019



             Τα  σωματεία που δεν θα μετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄ & Β΄ κατηγορίας Παίδων & Εφήβων , καθώς επίσης και όσα σωματεία επιθυμούν να μετέχουν με δεύτερες ομάδες στα πρωταθλήματα Παίδων & Εφήβων,την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα συγκροτήσουν τη Γ΄κατηγορία.





Β) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ


ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Α΄ΦΑΣΗ



          Οι ομάδες  που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα χωρίσθηκαν σε τέσσερις (4) ομίλους , με κατά τον δυνατόν γεωγραφικά κριτήρια και θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας εναντίον όλων ) δύο γύρων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

          Λόγω μη σταθερής ημέρας στο πρωτάθλημα της Δ΄κατηγορίας ενδέχεται να υπάρχει μερική ανακατανομή ομάδων στους ομίλους καθώς και αλλαγή αριθμού-ων κλήρωσης.

       Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση καθενός από τους  τέσσερις   (4) ομίλους, ανέρχονται στην Γ΄κατηγορία. Για δε την ανάδειξη του πρωταθλητή της Δ΄κατηγορίας αυτές οι ομάδες, θα αγωνιστούν μεταξύ τους με σύστημα τελικής τετράδας, μετά από κλήρωση.

      Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η,3η,4η & 5η θέση καθενός από τους τέσσερις (4) ομίλους, σύνολο δέκα έξι (16), προκρίνονται για την Β΄φάση.

Β΄ΦΑΣΗ

      Οι δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄φάση θα χωριστούν με κλήρωση σε τέσσερις (4) ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων και θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας εναντίον όλων) δύο γύρων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

      Επισημαίνεται ότι και για τους τέσσερις (4) ομίλους θα διεξάγονται δύο (2) αγωνιστικές κάθε εβδομάδα.

      Κάθε όμιλος θα περιλαμβάνει μία ομάδα που τερμάτισε στην Α΄φάση στην 2η θέση, μία ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση, μία ομάδα που τερμάτισε στην 4η θέση και μία ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση οι οποίες όμως δεν ήταν στον ίδιο όμιλο στην Α΄φάση.

      Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η  θέση καθενός από τους τέσσερις (4) ομίλους ανέρχονται στην Γ΄κατηγορία.

Γ΄ΦΑΣΗ

Κατάταξη με σύστημα τελικής τετράδας θα γίνει επίσης για τις ομάδες που θα καταλάβουν την 2η θέση των ομίλων της Β΄φάσης, ώστε να υπάρχουν  επιλαχούσες ομάδες σε περίπτωση που χρειασθεί να ανέλθουν στην Γ΄κατηγορία και άλλες.

      Ως έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται η εβδομάδα 4 με 10 Οκτωβρίου 2017.

Γ) ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



          Όπως αναφέρεται και στην Προκήρυξη της Γ΄κατηγορίας Γυναικών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, η Γ΄κατηγορία θα αποτελείται από έναν (1) όμιλο των δώδεκα (12) ομάδων και θα δημιουργηθεί και Δ΄κατηγορία Γυναικών.



α)   Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018-2019



          Οι δώδεκα (12) ομάδες  που θα αποτελέσουν την Γ΄κατηγορία θα προκύψουν ως εξής:

          ΔΥΟ (2) ομάδες που θα υποβιβασθούν από την Β΄κατηγορία και

          ΔΕΚΑ (10) ομάδες (πέντε από κάθε όμιλο) από τους δύο (2) ομίλους της Γ΄κατηγορίας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου στην Β΄κατηγορία.

Σε περίπτωση που υποβιβασθούν ομάδες της ΄Ενωσης από την Α2 Εθνική Κατηγορία  στην Α΄Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α τότε ο αριθμός των ομάδων που παραμένουν στην Γ΄κατηγορία θα μειωθεί αντίστοιχα.

Για τον τρόπο που θα διεξαχθεί οποιοσδήποτε άλλος αγώνας κατάταξης θα αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.

          Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται σε κλειστά γήπεδα, κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ ή άλλη ημέρα εφ΄όσον η Ε.Σ.Κ.Α.,ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.



β)   Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018-2019

          Τα  σωματεία που δεν θα παραμείνουν στην Γ΄κατηγορία Γυναικών για το 2018-2019, καθώς επίσης και όσα σωματεία συμμετάσχουν για πρώτη φορά με γυναικεία ομάδα, θα  συγκροτήσουν την Δ΄κατηγορία της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.



              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                Γ.ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΣ