Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ... Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ & ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!!! (του Δημήτρη Κουκουζέλη)


ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ......Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ & ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!!!
Είναι γεγονός, πως οι Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης είχαν υποτιμημένο ρόλο στην πατρίδα μας τα προηγούμενα χρόνια!!! Αν και στην προηγμένη Ευρώπη πολλές χώρες δημιουργούσαν τη δική τους ταυτότητα & ''σχολή'', επενδύοντας χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό σε μοντέλα οργάνωσης & ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας, στην Ελλάδα λίγες ομάδες διατηρούσαν φυτώριο νεαρών καλαθ/στών.
Τα τελευταία χρόνια όμως η κατάσταση αλλάζει, η δύσκολη οικονομική συγκυρία μας έδειξε το δρόμο, όλοι κατάλαβαν πλέον πως ο μοναδικός τροφοδότης, η καρδιά του αθλητισμού είναι η ύπαρξη ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ.
ΣΤΟΝ Ο.ΚΑ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Δύο χρόνια τώρα, από συστάσεως του Ομίλου, πρωταρχικός στόχος ήταν, είναι & θα είναι η ανάπτυξη, η οργάνωση & η γιγάντωση των Ακαδημιών του. Καταλυτικός αρωγός σ' αυτό το εγχείρημα είστε εσείς, οι ΓΟΝΕΙΣ που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ γι' αυτό.
Η νέα Διοίκηση του Ομίλου στοχεύει:
- στην καλύτερη και αρτιότερη οργάνωση των ακαδημιών (ήδη λειτουργεί γραμματειακή υποστήριξη Σάββατο-Κυριακή αποκλειστικά για τις ακαδημίες, ενώ ανάλογα καθήκοντα έχουν αναλάβει οι έφοροι των τμημάτων, πολλοί εκ των οποίων είναι μέλη και ΓΟΝΕΙΣ).
- εξεύρεση αίθουσας για την στέγαση του Ομίλου και των αρχείων του.
- να ξεπεράσουμε το φράγμα των 200 εγγραφών εφέτος, αν και οι 180 περσινές εγγραφές, μόνο αμελητέος αριθμός δεν είναι (ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, αν και ο τρέχον μήνας μας δημιούργησε θεματάκια, λειτουργούμε τμήματα όλων των ηλικιακών πυραμίδων από τζούνιορ έως και εφήβων, 10 συνολικά).
- επανεκκίνηση & αναβάθμιση της ακαδημίας κοριτσιών (ένα στοίχημα που δεν μας βγήκε πέρσι, ήδη λειτουργούν 2 τμήματα με 25 κορίτσια ηλικίας 5-12 ετών).
- στην αναζήτηση περισσοτέρων χώρων, καλύτερων ωρών και συνθηκών εκγύμνασης των ακαδημιών σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου (αυξανόμαστε & πληθύνουμε, άρα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ)!!!
- προσπάθησε και διατήρησε όλο το προπονητικό δυναμικό που είχε, έκανε και θα κάνει και στο μέλλον τις απαραίτητες προσθήκες εάν προκύψουν (χωρίς καμία έκπτωση στην πρόοδο των νεαρών αθλητών, με μοναδικό γνώμονα να φτιάξει σωστούς χαρακτήρες και να προάγει το αθλητικό πνεύμα, πάντα υπό την επίβλεψη του Επικεφαλής προπονητή, οραματιστή του Ο.ΚΑ.Μ. & προπονητή του ανδρικού τμήματος Νίκου Χασιώτη).
- να συνεχίσει να τροφοδοτεί την ανδρική ομάδα από τα σπλάχνα του Ομίλου (το πράττει 2 χρόνια με ισάριθμες ανόδους, φέτος 8 από τους 14 αθλητές του ρόστερ είναι γηγενείς με ενεργό ρόλο).
- να συσπειρώσει τον κόσμο, γονείς-φίλοι-μέλη υπό την σκέπη του Ομίλου (να σας φέρει πιο κοντά στα παιδιά σας...... στα παιδιά μας δηλαδή, γιατί ο ΟΚΑΜ είναι υπόθεση όλων μας. Αναφέρω ότι μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες ο σύλλογος μεγάλωσε, άνοιξε τις πόρτες του σε περισσότερους, με διάθεση να προσφέρουν ότι και όσο μπορούν, με ενεργό ή διοικητικό ρόλο. Το κράμα απαρτίζεται από γονείς, από μέλη, από φίλους δικούς μας ή του αθλήματος. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!!
*** Η Διοίκηση του Ο.ΚΑ. Μεσογείων θα εκδώσει ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας για την στελέχωση κάθε τμήματος με τους αρμόδιους εφόρους και προπονητές.
Συγγνώμη που σας κούρασα με την μακροσκελή μου τοποθέτηση, το θεώρησα όμως υποχρέωσή μου!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο.ΚΑ.Μ.